Середа
08.05.2024
16:52
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2015 » Листопад » 9 » Відповідальне батьківство
10:43
Відповідальне батьківство

     

     Відомо, що формування людини починається з дитинства. В молоді роки закладається основа не тільки відповідних знань, але й норм поведінки, звичок, потреб особи.  Але, нажаль не всі батьки це розуміють і не приділяють належним чином увагу вихованню, утриманню своїх дітей, тим самим порушують подальше їх становлення та розвиток. Нестача спілкування, емоційна незадоволеність, яку діти нерідко відчувають у власних родинах стає однією з причин проявів неповнолітніми асоціальної поведінки – вживання алкоголю, наркотиків, куріння, бродяжництва, ігрової, інтернет – залежностей, тощо.

      Обов'язки батьків щодо виховання та розвитку дитини добре висвітлені у ст. 150 Сімейного кодексу України.  Батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини, піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.  Батьки зобов'язані поважати дитину. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов'язку батьківського піклування щодо неї. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини, фізичні покарання дитини,  а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.

   Якщо є обов’язки, то є і відповідальність! За невиконання або неналежне виконання обов’язків  щодо виховання  дітей батьки можуть бути притягнені до різних видів юридичної відповідальності:

  • адміністративної (стаття 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей»);
  • сімейно – правової (стаття 164 Сімейного кодексу України «Підстави для позбавлення батьківських прав»);
  • кримінальної  (стаття 166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування»).

      На даний час на обліках районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 33 сім’ї в яких батьки неналежним чином здійснюють виховання 68 дітей. З даними батьками постійно проводиться профілактична робота щодо належного виховання, утримання дітей, ведення здорового способу життя. До проведення заходів залучаються представники служби у справах дітей райдержадміністрації, правоохоронних органів, соціальні педагоги, практичні психологи навчальних закладів.

 
Переглядів: 422 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024