Четвер
25.04.2024
11:37
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Січень » 22 » Зима з таємницею небезпеки
16:31
Зима з таємницею небезпеки

         Зима іноді приносить великі неприємності і біди, бо криє в собі таємницю небезпеки. Із-за необережності, необізнаності і байдужості стаються прикрі випадки іноді з летальними наслідками.

     Всі знають про небезпеку на льоду, але кожний впевнений що з ним нічого не трапиться. Варто пам’ятати, що погодні умови непередбачливі: то тепло то холодно, то розстає то замерзає і коли ступаєш на лід неможливо передбачити що буде. Перед тим як іти на лід варто подумати: чи важливіші риболовля і розваги за власне життя. Найчастіше попадають в пастку на льоду рибаки, які жаждуть улову, і підлітки, які жаждуть розваг. Тому батьки будьте пильні де знаходяться ваші діти, попереджуйте їх про небезпеку, застерігайте їх від вчинків які можуть коштувати життя.

       Небезпека не тільки чекає на льоду, а й на дорозі. Адже ожеледь одна з причин аварій і травм, і погода їй в цьому сприяє. Тому коли думаєш швидко перебіжиш дорогу перед машиною то глибоко помиляєшся, варто пам’ятати, що переходити дорогу потрібно у відведених для того місцях. Переходячи дорогу, не збувайте подивитися спочатку ліворуч потім праворуч, та коли наближається машина варто її пропустити, а тоді вже рушати. Іти потрібно по узбіччі, а не по дорозі, коли слизько радять ступати  маленькими кроками, не можна перестрибувати, іти швидко, коли падаєте старайтеся не підставляти лігті і голову.

     Ще  одна небезпека – сильні морози. Особливо потрібно слідкувати за дітьми, щоб були одягнені, при сильних морозах не виходили на вулицю, не гуляли до пізна, адже на вечір зазвичай падає температура. Варто пам’ятати, що обмороження і переохолодження також небезпечні для здоров’я і навіть для життя. І зверніть увагу, що алкоголь не сприяє зігріву, а є великою загрозою, адже коли людина знаходиться в алкогольному сп’янінні то притуплюються рецептори, і не відчувається холод. За цей період  можна обморозитися і навіть загинути.

       З приходом холодів наступає опалювальний сезон, і це ще одна таємниця небезпеки. Про це неодноразово нагадують пожежники, але за неуважності і байдужості стаються прикрі випадки. Потрібно слідкувати за електроприладами, та пічним опаленням, щоб воно не становило небезпеки. Не варто використовувати пошкоджені електро, - газо прилади.

        Потрібно знати про небезпечні пастки зими, адже хто попереджений, той «озброєний». І пам’ятайте у вас завжди є вибір, тільки потрібно зважити за і проти. Будьте уважні до свого життя, адже воно у нас одне.


Фахівець із соціальної роботи центру                                                                Міщук К.М.


Переглядів: 450 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024