Середа
24.04.2024
20:55
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 24 » Твоє здоров’я у твоїх руках
19:10
Твоє здоров’я у твоїх руках

Людина поки відчуває себе здоровою, не витрачає сили й час для підтримання здоров’я. Про здоров’я багато пишуть, говорять, але мало хто про нього турбується серйозно. У наш час, незважаючи на успіхи в медицині та поліпшення умов життя, кількість хворих збільшується, а витривалість життя зменшується.

Бурхливий науково-технічний прогрес, поява нових видів трудової діяльності змінюють звичний ритм і рівень життя. Зменшення фізичного навантаження та зростання нервово-емоційного напруження, погіршення екологічних умов – усе це призводить до порушення фізіологічних функцій організму.

Жодні успіхи не мають сенсу, якщо вони пов’язані із втратою здоров’я. Саме здоров’я не дається на все життя. Не є постійним і незмінним. Воно потребує турботи повсякчас.

Іноді і дорослі, і діти наче навмисно все роблять для того, щоб зруйнувати своє здоров’я. Вони ведуть неправильний спосіб життя, набувають шкідливих звичок, яких потім не можуть позбутися. Мається на увазі куріння, пияцтво, наркоманія. Такі люди не розуміють всієї шкоди, а тільки хизуються перед друзями. Не дуже приємно дивитися на таких дітей, знаючи, що через деякий час вони почнуть хворіти. Оскільки негативні звички завжди діють пагубно. Втратити все легко, тільки повернути іноді важко, а то й неможливо.

На сьогоднішній день в Україні склалася дуже невтішна картина щодо стану здоров’я нації смертність перевищує народжуваність, набирають сили туберкульоз, гепатит, венеричні хвороби та СНІД, зростає кількість онкологічних, серцево-судинних захворювань і захворювань органів травлення, ендокринної системи.

Крім цього стрімко поширюються шкідливі звички серед неповнолітніх: зростає кількість  курців, наркоманів та хронічних алкоголіків.

Алкоголь впливає на психічну, нервову системи, внутрішні органи. Для підлітка смертельною дозою може стати 250 г. горілки. Злочини, нещасні випадки, дорожньо-транспортні пригоди стаються в стані алкогольного сп’яніння. Коли виникає залежність, людина стає рабом алкоголю, нікотину.

Якщо ви не стали рабом шкідливої звички  не робіть першого кроку. Добре знаючи, що це може зруйнувати ваше здоров’я, не починайте курити ні «за компанію» ні без компанії.

Не заспокоюйте себе тим, що інші люди п’ють усе життя, але нічого такого страшного з ними не стається. Бо важко передбачити. У кому нема, а в кого є той пусковий механізм, який перетворює на хронічного алкоголіка.

Переглядів: 553 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024