П`ятниця
26.04.2024
14:54
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2016 » Березень » 24 » Сім'я - це найкращий подарунок для дитини
15:18
Сім'я - це найкращий подарунок для дитини

       

      Сьогодні в Україні налічується близько 100 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це діти різного віку – від народження до 18 років. Це хлопчики та дівчатка різного зросту, з різним кольором очей та волосся, різними вподобаннями та мріями – кожен із них є унікальною особистістю. Вони такі різні і водночас схожі прагненням жити в сім’ї, бо лише сім’я здатна задовольнити основні потреби дитини, сприяти її гармонійному розвитку, навчити любити світ і жити у ньому.

      Кожній дитині потрібна родина, тільки в люблячому сімейному оточенні з маленької людини формується повноцінна особистість.

        У  родині  жити краще, але якщо у дитини немає можливості бути з рідними батьками, вона може отримати індивідуальну увагу серед людей, які її полюблять, завдяки сімейним формам виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Такими формами є усиновлення, опіка та піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.

     Усиновлення - це прийняття у сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як із боку дорослих, так і з боку дітей. Питання усиновлення регламентується Сімейним кодексом України, де визначено які особи можуть та не можуть бути усиновлювачами, яких дітей можна усиновити та правові наслідки усиновлення.

    Опіка та піклування встановлюється для забезпечення виховання дітей, які внаслідок смерті батьків, хвороби або позбавлення батьківських прав чи з інших причин залишилися без батьківського піклування. Опікун призначається за особистою заявою і перевага надається особам, які перебувають у родинних відносинах із дитиною за згодою останньої. Опіка та піклування встановлюється за місцем проживання дитини або майбутнього опікуна/піклувальника.

      Якщо Ви виявили бажання взяти на виховання в свою сім’ю дитину, яка не перебуває з Вами у родинних відносинах – законодавство України може запропонувати Вам оформити іншу форму сімейного виховання – прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу.

       Прийомна сім’я– це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей.

      Дитячий будинок сімейного типу– це прийняття в родину, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, на виховання та для спільного проживання не менше 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей, включаючи рідних, у такій сім’ї не може перевищувати 10 осіб.

       За прийомними дітьми, дітьми-вихованцями дитячих будинків сімейного типу зберігається статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Це передбачає збереження за дитиною раніше призначених аліментів, пенсій та інших державних виплат.

      Щомісячно прийомні батьки та батьки-вихователі отримують соціальну допомогу на утримання дитини.

       Соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюється районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що передбачає надання комплексу правових, психологічних, соціально-педагогічних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу.

     Якщо у Вас є бажання допомогти дитині та надати їй сімейний затишок і батьківську турботу, але Ви не визначились із формою сімейного виховання, зверніться за необхідною консультацією до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: смт.Романів,  вул..С.Лялевича,2 каб. 316 або за телефоном 2-26-18.

Переглядів: 395 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024