Четвер
25.04.2024
12:10
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Грудень » 4 » Руйнівна сила ВІЛ/СНІДу
09:56
Руйнівна сила ВІЛ/СНІДу

Громадськість планети 1-го грудня відзначила Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Головна мета – привернути увагу до проблеми ВІЛ/СНІДу, яка за своєю руйнівною силою немає собі рівних. Ропочавшись в поодиноких випадках у 80-х роках минулого століття, вона перейшла в третє тисячоліття, поширюючи страх та тривогу.

Ситуацію з ВІЛ/СНІД в світі можна охарактеризувати як пандемічну і поставити один ряд із двома світовими війнами як за числом утрачених життів, так і за кількістю збитків, які ця проблема наносить суспільству. За 25 років епідемія ВіЛ/СНіД розповсюдилася по всіх регіонах світу. Це – глобальна криза, яка потребує глобальних дій.

На жаль, Україна визнана державою, яка найбільше за інші в Східній Європі постраждала від ВІЛ/СНІДу. Сьогодні в нас зареєстровано десятки тисяч осіб, що мають статус ВІЛ+. Серед них майже 10% діти. Україна займає перше місце в Європі за кількістю ВІЛ-інфікованих молоді віком від 15 до 24 років.

На відміну від інших інфекційних захворювань, ВІЛ/СНІД називають «повільною чумою» тому, що саме захворювання, непомітне протягом багатьох років, підточує організм людини, перш ніж його ознаки виявляються. Оскільки вакцини проти ВІЛ – інфекції/СНІДу не існує, єдиним способом запобігти інфікуванню є уникнення ситуації, що несуть ризик зараження, таких, як спільне використання голок та шприців або практикування небезпечних статевих зносин.

У країнах СНД розроблені та впроваджені Державні програми щодо запобігання поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу. Вони включають широкий комплекс заходів: діагностику (проводиться в лікувально-профілактичних закладах, анонімно), лікування, профілактику захворювань і пропаганду здорового способу життя.

З метою поінформованості про проблему ВІЛ/СНІД в Гордіївській та Хижинецьких школах, фахівцем із соціальної роботи Романівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, було проведено лекційно-тренінгове заняття серед учнівської молоді. Учні шкіл ознайомилися з історією виникнення ВІЛ/СНІДу, дізналися про антиСНІДовський рух, червону стрічку. Також засвоїли основні поняття, шляхи та умови передачі ВІЛ, перебіг та діагностування захворювання, профілактика ВІЛ-інфікування. Дітям була наведена статистика зараження і смертності від ВІЛ/СНІДу. За допомогою вправ в дітей сформувалось толерантне ставлення до людей що живуть з ВІЛ/СНІДом. На основі чого були записані листи побажання такій категорії людей, що в подальшому планується передати  до обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом. Дуже радує, що діти в такій трагічній проблемі були обізнані і небайдужі.

Проблема ВІЛ/СНІД не вирішується і не стоїть на місці, а навпаки розвивається і збільшою потужністю. І якщо ми про неї не пам’ятатимемо, то немає сумніву що ця проблема наздожене і нас.


Переглядів: 516 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024