П`ятниця
19.04.2024
17:23
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Жовтень » 17 » ПОПЕРЕДЖЕННЯ СІМЕЙНОГО НЕБЛАГОПОЛУЧЧЯ
19:46
ПОПЕРЕДЖЕННЯ СІМЕЙНОГО НЕБЛАГОПОЛУЧЧЯ


На виконання соціальних ініціатив Президента України до структури і штату районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді введено 14 посад фахівців із соціальної роботи. Їх діяльність спрямована на попередження сімейного неблагополуччя та вчасного виявлення сімей з дітьми на ранніх етапах сімейних криз, допомога у  вирішенні проблемних питань безпосередньо на місцях у територіальних громадах.

15 жовтня фахівець із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Більська О.Я. спільно з спеціалістом центру Дембіцькою Т.В., оперуповноваженими групи кримінальної міліції у справах дітей Романівського РВ УМВС України в Житомирській області Іщуком В.А., Тальком Б.П. здійснено соціальне інспектування 2 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в ході якого члени комісії обстежили житлово-побутові умови проживання родин, з’ясовано проблемні питання, батькам надано соціальні-педагогічні послуги щодо ведення здорового способу життя, належного виховання, догляду дітей, недопущення вчинення членами родини правопорушень та злочинів, рекомендації щодо вирішення проблемних питань.

Також, фахівцем із соціальної роботи Більською О.Я. надано допомогу двом жителькам с. Голубин в оформленні паспортів. Для вирішення проблемного питання фахівець із соціальної роботи співпрацювала з Вінницьким та Романівським відділом імміграції та реєстрації фізичних осіб щодо отримання паспортів, надала допомогу у зборі необхідних документів. В результаті проведеної роботи 2 особи отримали документи вкрай важливі для життєдіяльності.

Цього ж дня фахівці із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лобода О.В., Гончарук К.Б. прийняли участь у засіданні громадської комісії у справах дітей при Миропільській селищній раді на якому розглядалося питання виконання батьківських обов’язків особи, яка самоусунулася від виховання, утримання неповнолітніх дітей.

Також, фахівцями із соціальної роботи спільно з представником Романівського РВ УМВС України в Житомирській області розглянуто повідомлення про вчинення насильства в сім’ї. Проведено соціальне інспектування сім’ї, постраждалій жінці надано психологічну підтримку, роз’яснено законодавство щодо юридичної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї.

Фахівець із соціальної роботи Колесник С.А. розглянула повідомлення про звільнення з місць позбавлення волі жителя с. Садки.

Спеціаліст спільно з представниками Садківської сільської ради провели обстеження житлово –побутових умов проживання даної особи, вивчила проблемні питання адаптації в соціумі, обговорила шляхи їх вирішення.

Колесник С.А. проведено анкетування на тему «Чи Ви знаєте свою дитину?», в заході прийняли участь батьки, які перебувають на обліку центру, які такі, що опинилися у складних життєвих обставинах.

16 жовтня даний фахівець із соціальної роботи серед дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей обговорювали тему «Моральні цінності людини», «Твоє майбутнє – у твоїх руках».

15 жовтня фахівцем із соціальної роботи Вороновою І.В. спільно з соціальним педагогом Романівської ЗОШ проведено обстеження житлово-побутових умов проживання 2 сімей в яких існують проблеми у вихованні, навчанні дітей. З батьками спеціалісти провели бесіди, консультації щодо належного контролю за поведінкою дітей, надано консультації з питань їх виховання.

16 жовтня Вороновою І.В. спільно з секретарем та депутатом Романівської сільської ради здійснено соціальне інспектування 4 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Батькам та дітям надані соціальні послуги з проблемних питань.

Цього ж дня до фахівця із соціальної роботи Хомик Т.В. звернулася неповнолітня особа щодо питання отримання паспорта. Тетяна Василівна надала вичерпну інформацію щодо вирішення даного питання.

З метою нагляду за умовами проживання, утримання дітей у сім’ях фахівець із соціальної роботи Хомик Т.В. спільно з представниками Врублівської сільської ради здійснили соціальні інспектування 5 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. В ході візитів батькам надано рекомендації щодо гармонійного розвитку дітей, ведення батьками здорового способу життя, дотримання рекомендацій медичних працівників щодо належного догляду малолітніх дітей.

17 жовтня фахівцем із соціальної роботи центру Міщук К.М. розглянуто повідомлення про вчинення насильства в сім’ї, обстежено житлово-побутові умови проживання 9 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та які проживають с. Мані, с. Хихинці, с. Гордіївка, надано соціальні послуги щодо належного виховання, догляду дітей, ведення здорового способу життя, безпеки поводження з електроприладами, засобами обігріву у зимовий період.

Фахівцем із соціальної роботи Григорчуком В.О. спільно з суб’єктами взаємодії на території Карвинівської сільської ради проведено соціальне інспектування 4 сімей з дітьми. В ході обстеження виявлено 1 сім’ю, в якій мати неналежним чином здійснює виховання, догляд дитини. З даною особою фахівець із соціальної роботи провів роз’яснювальну бесіду щодо належного виконання батьківських обов’язків, ведення здорового способу життя. Дитині із даної сім’ї надано гуманітарну допомогу одягом.

Також Григорук В.О. провів бесіду з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах на тему «Сімейні цінності». В заході прийняли участь 10 дітей.

         Фахівець із соціальної роботи Лялевич Ж.В. спільно з представниками Старочуднівськогутянської сільської ради та школи провели соціальне інспектування сім’ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах та в якій існують проблеми у вихованні дитини. Члени комісії надали рекомендації матері щодо посилення контролю за поведінкою сина, з дитиною проведена бесіда щодо належної поведінки в школі, організації змістовного дозвілля.

Також, Лялевич Ж.В. провела анкетування з учнями 6 та 11 класів, схильних до проявів девіантної поведінки на тему «Моє дозвілля у вечірній час» та профілактичну бесіду щодо заборони перебування неповнолітніх у нічний час без супроводу дорослих.

 

 

 

Переглядів: 514 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024