Четвер
25.04.2024
22:20
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2011 » Травень » 5 » «Підсумки проведення в Романівському районі обласної профілактичної акції «Ехо»
13:54
«Підсумки проведення в Романівському районі обласної профілактичної акції «Ехо»
     В Україні спостерігається  тенденція до зростання захворюваності на ВІЛ-інфекцію, що охоплює все нові верстви населення, зокрема дітей та молодь (офіційно зареєстровано 161 119 випадків ВІЛ-інфекції серед українських громадян). Показники щодо туберкульозу в Україні вищі за відповідні у розвинутих країнах у 10-12 разів.
За останні 10 років частка хворих на наркоманію серед неповнолітніх збільшилась у 6-8 разів.
     В Україні палять 45,7 відсотка юнаків і 35,5 відсотка дівчат, вживають алкоголь 68 відсотків хлопців і 64 відсотки дівчат, 13,1 відсотка молоді вживає марихуану або гашиш.
    Недотримання здорового способу життя у молодіжному середовищі негативно впливає на репродуктивне здоров’я. Як наслідок, виникають проблеми демографічного розвитку та кризових проявів у функціонуванні інституту сім'ї.
     Однією з причин вчинення підлітками злочинів є неналежна організація їх дозвілля, недоступність безоплатної позашкільної освіти для дітей пільгових категорій, з сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, багатодітних сімей. 
     Тому,  Романівський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді з 15 березня по 15 квітня 2011 року проводив  обласну профілактичну акцію «Ехо», спрямовану на профілактику негативних явищ, наркоманії та ВІЛ/СНІДу, правопорушень та пропаганди здорового способу життя серед дітей, молоді та членів сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.
    Під час проведення акції в рамках роботи Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи було проведено 19 профілактичних заходів на територіях Миропільської, Биківської селищних, Карвинівської, Нивненської, Ясногородської та Романівської сільських рад з особами, звільненими з місць позбавлення волі, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, дітьми, молоддю та членами сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітьми-сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування, дітьми-вихованцями, прийомними дітьми, батьками-вихователями, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, учнівською молоддю, дітьми з функціональними обмеженнями. Охоплено 307 осіб.
     Були проведені бесіди на теми: «Знати, щоб жити. Профілактика шкідливих звичок», «Що необхідно знати про туберкульоз», «Попередження вчинення повторного злочину», «Профілактика негативних явищ в сім'ї: попередження насильства та правопорушень», «Правопорушення та злочинність серед неповнолітніх», консультації «Ведення здорового способу життя», лекційно-тренінгові заняття «Здоров’я – найбільша життєва цінність людини», «Злочин та покарання», анкетування «Моє відношення до тютюну та алкоголю» та профілактичний рейд «Діти вулиці».
     Розповсюджено інформаційно-просвітницькі матеріали у вигляді плакатів, 6 видів буклетів та 4 видів листівок у кількості 559 екземплярів.
Переглядів: 454 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024