Середа
24.04.2024
21:35
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 15 » Підсумки проведення профілактичної акції «Ехо» у Романівському районні
15:56
Підсумки проведення профілактичної акції «Ехо» у Романівському районні
           Романівським районним центром соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді з метою профілактичної та просвітницької роботи, спрямованої на протидію виникненню і поширенню захворювання на туберкульоз, а також привернення широких кіл громадськості до проблем поширення ВІЛ/СНДу, хвороб, що передаються статевим шляхом, алкоголізму, наркоманії, попередження насильства в сім’ї, правопорушень та злочинності у дитячому та молодіжному середовищі. З 1 березня по 1 квітня 2013 проведено профілактичну акцію «Ехо».
       Під час проведення акції в рамках роботи Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи спеціалістами центру здійснено 7 виїздів на території Биківської селищної, Ягодинської, Ясногородської, Хижинецької, Романівської сільських рад. Було надано консультації по профілактиці негативних явищ, проведно індивідуальні бесіди з членами сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, сільською молоддю, особами та дітьми, які відбувають покарання, не пов’язані позбавленням волі, неповнолітніми, які перебувають на профілактичному обліку в кримінальній міліції, батьками-вихователями, прийомними батьками, опікунами та піклувальниками, а також дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування. Розповсюджено інформаційно-просвітницькі матеріали у вигляді плакатів, 4 видів буклетів та 1 виду листівок, 2 видів пам’яток у кількості 401 екземпляр.
              В Романівському ліцеї відбулося 2 зустрічі з неповнолітніми, в ході яких спеціалістами центру, працівниками районного управління юстиції, районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції проведено тематичні виступи на тему «Профілактика злочинності, негативних проявів у дитячому та молодіжному середовищі».
            В ході зустрічей зі сільською молоддю спеціалістом районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено бесіди на тему: «Молодь за здоровий спосіб життя», вікторину: «Що ми знаємо про ВІЛ/СНІД та туберкульоз?», «Небажана вагітність серед молоді одна з найактуальніших проблем сьогодення»,  анкетування «Туберкульоз – небезпечне інфекційне захворювання». Начальник районного управління юстиції проінформував  учасників заходу про види сімейного насильства, працівник районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції  озвучив проблему боротьби з торгівлею людьми (особливо жінками), працівник служби у сравах дітей райдержадміністрації розповів про кримінальну відповідальність неповнолітніх.

              В рамках акції прийнято участь в зустрічі з дітьми, які відбувають покарання не пов’язане з позбавленням волі та їх батьками на тему «Профілактика девіантного батьківства та попередження соціального сирітства». В доступній і цікавій формі запрошені розповіли учням про культуру статевих стосунків, небезпечні соціальні хвороби, закликали думати і зважувати кожен крок перед тим, як прийняти важливе рішення. Спеціалістом районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в ігровій формі проведено цікаву вікторину «Здоров’я - цінність нашого життя» в ході якої учасники зустрічі активно долучалися до обговорення проблемних питань, висловлювали свої думки, не боялися бути відкритими та щирими.

   


           На базі кримінально-виконавчої інспекції з особами, які відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі, умовно-достроково звільненими, звільненими з місць позбавлення волі обговорено проблемні питання щодо поширення наркоманії, ВІЛ/СНІДу, надано індивідуальні послуги, розповсюджено інформаційну продукцію у вигляді буклетів, брошур, плакатів та пам’яток.
           Фахівцями із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено 15 лекційно-тренінгових занять на теми: ««Як себе захистити від туберкульозу?», «Обережно туберкульоз!», «Туберкульоз – інфекційне захворювання», «ВІЛ/СНІД – в Україні це стосується кожного», «Дитинство без насильства», «Профілактика ВІЛ/СНІДу», «Торгівля людьми», «Ми знаємо, ми вміємо, ми зможемо!», «Знай та захищайся». Також проведено 14 відеолекторіїв за наступною тематикою: «ВІЛ/СНІД чума ХХІ століття», «Торгівля людьми», «Скажи наркотикам «Ні», «Дитячий алкоголізм», «Чума ХХІ ст.. – СНІД. Дороги які ми обераємо», «Туберкульоз, легеневі захворювання, ВІЛ – інфекція», «Туберкульоз – це не смертельний вирок», 11 анкетувань та 90 профілактичних бесід (в тому числі індивідуальних бесід) та консультацій на теми: «Молодь за здоровий спосіб життя», «Профілактика соціально-небезпечних хвороб», «Популяризація здорового способу життя», «Туберкульоз – поряд. Захисти себе та своїх близьких, «Способи  профілактики проти туберкульозу», «Що таке наркотичні речовини», «Вплив алкоголю на організм дитини», «Інфекції, що передаються статевим шляхом», «Профілактика ВІЛ/СНІДу», «Профілактика вживання алкоголю», «Профілактика ВІЛ/СНІДу, наркоманії», «Правопорушення і злочинність», «Небезпечні хвороби сучасності».
             До проведення акції активно залучалися волонтери.
             На районному радіомовленні висвітлено 4 виступи спрямованих на профілактику ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, попередження негативних явищ, популяризації здорового способу життя. На особистому веб-сайті районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді розміщено 7 матеріалів з даних проблем.
Переглядів: 429 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024