Вівторок
23.04.2024
18:24
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2012 » Грудень » 3 » Підсумки діяльності районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за листопад місяць: СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА СІМЕЙ
23:35
Підсумки діяльності районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за листопад місяць: СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА СІМЕЙ

Протягом листопада 2012 року спеціалістами відділу соціальної роботи та фахівцями із соціальної роботи центру організовано та проведено роботу щодо соціальної підтримки сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

На обліку районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на обліку перебуває 166 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах в яких виховується 369 дітей. 88 сімей – охоплено соціальним супроводом, в ході якого надаються соціальні послуги з питань належного виховання, догляду дітей, профілактики негативних явищ. Працівниками центру спільно із суб’єктами соціальної роботи здійснено соціальне інспектування 42 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, розглянуто повідомлення від суб’єктів соціальної роботи.

Так, 07 листопада начальником відділу соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Ліховою І.П., провідним спеціалістом відділу соціальної роботи  центру Гранківською С.В. спільно із залученими представниками служби у справах дітей райдержадміністрації, фельдшерсько-акушерських пунктів здійснено виїзд в с. Костянтинівка, с. Нивна, с. Червоні Хатки. Причиною виїзду було сигнальне повідомлення центральної районної лікарні щодо недотримання 3 мамами рекомендацій медичних працівників відносно догляду, лікування новонароджених дітей.

В ході візитів здійснено соціальне інспектування даних сімей, з батьками проведено бесіди щодо необхідності належного догляду, лікування дітей, відповідальності за недбале ставлення до їх здоров’я.

23 та 26 листопада фахівцями із соціальної роботи центру Гончарук К.Б. та Степ’юк В.В. спільно з представниками міліції, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, служби у справах дітей райдержадміністрації, Миропільської селищної ради, Миропільської гімназії розглянуто повідомлення про вчинення насильства відносно дитини. В ході роботи з дитиною та матір’ю проведено бесіду щодо з’ясування обставин вчинення насильства в сім’ї, працівники центу надали постраждалим  психологічну підтримку.

26 листопада фахівцями соціальної роботи  центру Степ’юк В.В. та Гончарук К.Б.  спільно з фельдшером Миропільської амбулаторії виявлено сім’ю, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Причиною обставин було зневажливе ставлення матері до виховання дітей, зокрема громадянка В. залишала на тривалий час без нагляду 3 неповнолітніх дітей, неналежним чином здійснювала їх догляд. До того ж, діти захворіли і потребували негайного обстеження, лікування.

Фахівці Степ’юк В.В. та Гончарук К.Б. спільно з дільничним інспектором міліції,  представниками Миропільської селищної ради, амбулаторії вжили заходи щодо належного виконання матір’ю батьківських обов’язків. З громадянкою В. проведено профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків,  зокрема належного догляду, виховання, утримання, лікування дітей. В результаті матір на даний час  піклується про дітей, дотримується рекомендацій медичних працівників щодо їх лікування.

Фахівцем із соціальної роботи центру Кришталь О.В. проводяться заходи щодо реінтеграції дитини в сім’ю. Так, на території Булдичівської селищної ради  проживає сім’я, яка виховує і утримує неповнолітнього Л.. Батько дитини – записаний зі слів матері відповідно ст. 135 Сімейного кодексу України. Матір, в свою чергу, вела асоціальний спосіб життя, в більшості проживала в м. Полонне. Фактично вихованням та утриманням дитини займалася бабуся. Однак, ситуація змінилася на краще, завдяки співпраці працівників Полонського міського та Романівського районного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  поведінка матері змінилася на краще, вона працевлаштувалася та бажає забрати на постійне місце проживання, навчання сина в м. Полонне.

Фахівцем із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Міщук К.М.  проведено роботу щодо організації збору коштів для хворої дитини з багатодітної родини, жителів с. Мані. Також, благодійний збір коштів для лікування батька 6 дітей, з яким стався нещасний випадок, організувала фахівець із соціальної роботи Колесник С.А.

На території Карвинівської сільської ради встановлено опіку над 1 дитиною, позбавленого батьківського піклування.  Для вивчення умов проживання, утримання дитини в опікунській сім’ї, фахівцем із соціальної роботи Григорчуком В.О. та представниками служби у справах дітей райдержадміністрації, Карвинівської сільської ради проведено соціальне інспектування даної сім’ї, надаються соціальні послуги з питань адаптації дитини.

Фахівцями із соціальної роботи Лялевич Ж.В. та Бедешко Л.Ю. на території Соболівської та Печанівської сільських рад  розглянуті повідомлення центральної районної лікарні щодо недотримання матерями рекомендацій медичних працівників, неналежного догляду, виховання дітей.

Фахівці спільно з працівниками Печанівського та Соболівського ФАПів, Романівського РВ УМВС України в Житомирській області здійснили соціальне інспектування даних сімей, із мамами проведено соціально-профілатичну роботу щодо належного догляду, виховання дітей, дотримання рекомендацій медичних працівників.

 

Переглядів: 513 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024