Субота
27.04.2024
01:25
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2011 » Червень » 30 » Міжнародний день боротьби з наркоманією
21:34
Міжнародний день боротьби з наркоманією
                                                    26 червня світова спільнота відзначає Міжнародний день боротьби з наркоманією та незаконним обігом наркотиків. 
    Свято Міжнародний день боротьби з наркоманією був заснований у 1987 році Генеральною Асамблеєю ООН на знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність і співпрацю для створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками. Рішення було прийнято 7 грудня 1987 на основі рекомендації Міжнародної конференції з боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом, яка прийняла всеосяжний багатодисциплінарний план діяльності з боротьби зі зловживанням наркотичними засобами. 
      На жаль, наслідки наркозалежності для демографічних показників стають все більш загрозливими з кожним днем. Збільшується частка неповнолітніх і підлітків які споживають наркотики, збільшується і число жінок, пристрасних до цієї страшної залежності. Лікарі-наркологи дуже стурбовані проблемою наркоманії, серед їх тверджень і те, що якщо 3-4 роки тому середній вік юних наркоманів складав 16-17 років, то на сьогоднішній день цей показник знизився до 13-14 років. За статистичними показниками за останні десять-дванадцять років збільшилася в сім разів число жінок, що вживають наркотичні та психотропні препарати. 
     В даний час наркоманія є дуже прибутковим бізнесом, що дозволяє збагачуватись на нещастях інших. Місцями зосередження наркоторгівлі по праву вважаються держави Близького і Середнього Сходу, Азії. Постачальником світового масштабу героїну є Афганістан. Чималу частку в розповсюдженні наркотичних речовин займають також країни Латинської Америки. 
     Існує багато поглядів на те, чому людина звертається до наркотиків. Якими б не були ці причини – небезпека наркоманії очевидна. Нелегальний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів набуває все більш широкого розмаху, стає надзвичайно серйозним соціальним фактором, негативно впливає на стан здоров’я і добробут людей, а також розвиток суспільства в цілому. Особливо небезпечною є тенденція поширення вживання наркотиків молоддю. Такі особи віком до 30 років складають 70% від загальної кількості наркозалежних. Середній вік наркомана становить 28 років. Молодь починає вживати наркотики шляхом ін'єкцій у 16-18 років, а в окремих випадках наркоманами стають у 12-13 років. Наркотики набувають якостей складових молодіжної «культури» як раніше паління та вживання алкогольних напоїв.
      Наркоманія – в перекладі з грецької божевілля.
    Наркоманія – це тяжке психічне захворювання, в результаті якого виникає нестримний потяг до наркотичних речовин, що виникає після повторного, а іноді одноразового прийому наркотиків, що приводить за короткий час до психічної та фізичної деградації людини. В першу чергу страждає центральна нервова система, знижується пам’ять, інтелект знижується. Настає глибока байдужість до всього, що оточує людину. Наркоман абсолютно байдужий до роботи, рідних, дітей, загублена воля, честь, почуття обов’язку перед родиною та людьми. Єдина ціль в житті – наркотик. Заради цього можна піти на вбивство, крадіжку, розбій.
   Зловживання наркотиками приймає своєрідні форми, аж до розвитку тяжких психозів. В такому стані хворий дуже небезпечний, може вчиняти тяжкі злочини. У наркоманів тяжко уражається печінка, нирки, серце та інші органи. Послаблюється діяльність статевої системи, в якій відбуваються атрофічні зміни. Шкіра стає сухою, зморщеною, з’являються екземи, в місцях ін’єкцій утворюються абсцеси, флегмони, смертельні кровотечі із судин.
     Наркомани хворіють всіма формами гепатиту. Реальна загроза для життя наркоманів – СНІД.
     Часто причиною смерті наркомана є передозування наркотику.
     Багатьох чекає смерть в стані тяжкої абстиненції, коли неможливо знайти наркотик, без якого вже не може існувати організм. В такому стані хворі можуть нанести собі пошкодження, вчинити напад на когось, вдіяти самогубство. 
     Дуже коротка історія життя наркоманів.
     Існують сучасні методи лікування наркоманії, яким піддається хвороба, і чим раніше почати лікування, тим раніше можна повернути людину до нормального життя.
 
Переглядів: 808 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024