Субота
20.04.2024
14:57
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Липень » 9 » "Міцна родина - міцна держава"
08:49
"Міцна родина - міцна держава"

Пріоритетом у соціальному розвитку держави, утвердженні  нових соціальних стандартів на сьогодні є соціальні ініціативи Президента України В.Ф. Януковича та акцентування Уряду України на питання розвитку інституту сім’ї.

Основою соціального благополуччя суспільства є насамперед здорова, міцна й щаслива родина. З цією метою для об’єднання всіх родин України  святкується 8 липня український День родини.

Це свято молоде і відзначається з 2012 року згідно з Указом Президента України №1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професіональних свят» від 30 грудня 2011 року.

Таке рішення Президента України є позитивним кроком до зміцнення інституту сім’ї, пропагування народжуваності та сприяння формуванню відповідального батьківства, утвердженню сімейних цінностей та важливості ролі сім’ї в українському суспільстві. Сім’я є джерелом поваги, любові, солідарності та прихильності. Зміцнення родини у суспільстві – це розвиток країни.

З метою обговорення питання роботи служб, відділів, управлінь райдержадміністрації щодо сприяння вирішення проблемних питань в сім’ях з дітьми районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано та проведено круглий стіл «Міцна родина – міцна держава», який відбувся 05 липня 2013 року.

Про соціальну підтримку сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та соціальний захист багатодітних родин району їх пільги інформували директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Г.М. Левкович та начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Л.Й. Ковальчук.

Про призначення державних допомог сім’ям з дітьми та державну підтримку сімей, де виховуються діти з особливими потребами та пільги для них доповіли начальник управління юстиції Ж.І. Пасенко та завідувач сектору опрацювання заяв і документів управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації К.В. Захарченко.

Нові підходи до медичного обслуговування населення висвітлив начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації В.О. Базелюк. Данилевич В.І. начальник служби у справах дітей райдержадміністрації, поінформувала про сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вона зазначила, що в районі функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу та 11 прийомних сімей, в них виховується 27 дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В районі продовжується робота щодо розвитку сімейних форм виховання даної категорії дітей та ін..

Про психолого-педагогічну роботу з дітьми та батьками проаналізувала практичний психолог Романівського ліцею Сидорчук Н.Л.

В роботі круглого столу взяли участь фахівці із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На даному заході було озвучено результати підсумків обласного етапу творчого конкурсу для дітей з особливими потребами «Повір у себе, і в тебе повірять інші» за результатами якого 11 дітям даної категорії вручено грамоти обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та надано подарунки.

 

 

Переглядів: 627 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024