Середа
24.04.2024
01:04
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2011 » Жовтень » 24 » Людина - не товар
17:01
Людина - не товар

Одне з найзначниішихпорушень прав людини в сучасномусвітіє торгівля людьми. За оцінкамиекспертівщорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром».

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати роботу.

 

Наша держава – це країна, з якої, як правило, здійснюється експорт жінок на світові ринки інтимного бізнесу – в Туреччину, Італію, Польщу, Іспанію, Німеччину, Угорщину, Чехію, Грецію, Російську Федерацію, Об’єднані Арабські Емірати, Ізраїль, Сполучені Штати Америки та інші країни. В міжнародній системі Україна визначена як країна - постачальниця жінок. Саме громадянки України зараз складають значну частину «живого товару» на відкритих і таємних ринках Європи та Азії. Ряд експертів одностайно висловлюються про те, що торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі (грошовий обсяг торгівлі людьми стоїть на третьому місці в світі після незаконної торгівлі зброєю та наркотиками).

На сьогодні проблема боротьби з торгівлею людьми (особливо жінками) стала надзвичайно актуальною для нашоїдержави. Україна, як і більшістькраїн Центрально-СхідноїЄвропи, вжемаєдоситьтривалийсумнийдосвідвтратизначноїкількостіжінок і дівчат, вивезених з їїтериторії за кордон, де вони стають жертвами різноманітнихметодів та форм експлуатації, найпоширенішою з яких є примушення до заняттяпроституцією.

Негативний вплив від торгівлі людьми полягає ще й у поширенні венеричних захворювань, СНІДу, формуванні моральної деградації та відчуженості особистості, втрати родинних зв’язків, зруйнуванні суспільної моралі, небезпечному «звиканні» громадської свідомості до негативного явища, поширенні депресивних синдромів та суїцидальних тенденцій, зростанні агресивності та жорстокості.

Наша країна плідно працює для запобігання торгівлею людьми. Але ми самі повинні бути уважними і обережними. А для тих, хто мріє отримати гарну роботу за кордоном, слід звернути увагу на наступну інформацію:

-торгівці людьми діють через агенції з працевлаштування, фірми шоу-бізнесу та служби знайомств. Також вони розміщуютьбрехливіоголошення в газетах та на стендах, звертаються з пропозиціями просто на вулиці, допомагаютьматеріально, щобзатягнутилюдину в боргову кабалу;

- частоторгівцями живим товаром виявляютьсядобрізнайомічидрузі, причомузначнийвідсотоксеред них – жінки.

- найчастішими формами експлуатації є нелегальна секс-індустрія, примусова праця, сурогатне материнство, втягнення в злочинну діяльність та примусове донорство.

Пам’ятайте:

1.      Ніколинікому у жодномуразі не віддавайтесвоїідентифікаційнідокументикрімофіційнихслужбовців!

2.      Завждиотримуйте та сплачуйте за свійзакордонний паспорт, візи та проїзнідокументисамі. Цеврятує Вас відборгової кабали та стане на перешкодіторгівцям людьми використатиВашідокументи для вчиненняіншихзлочинів.

3.      Обов'язкововізьмітьіз собою копіювнутрішнього та закордонногопаспортів. В разінеобхідностіцікопіїможутьспростити процедуру отриманнядокументів на повернення в Україну.

4.      Переговори про працевлаштування за кордоном, навчання, туристичніподорожічи

шлюб не ведітьнаодинці з агентом. Запросітьвзяти участь у переговорах свою довірену особу, члена сім'їчиблизькулюдину. Перевірте, чимає агент абофірмаліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном.

5.      З метою працевлаштування за кордоном необхідноукластитрудовийдоговір

зрозумілою для вас мовою. Такийдоговіроформляють у двохпримірниках, один з якихзалишається у Вас.

6.      Якщо Ви їдете за кордон законно працювати, необхідноотриматиробочувізу.

Туристичнаабогостьовавіза не дає права на роботу. Ви можете стикнутися з нелегальним становищем, експлуатацією та принизливоюдепортацієюізкраїни.

7.      Термінзаконногоперебування на територіїіноземноїдержавивказаний у візі. Не

користуйтесьпослугаминезнайомців, якіпропонуютьпослугищодоподовженняцьоготерміну.

8.      Залиштесвоїм родичам та друзямдекількакопійнаступнихдокументів:

внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзнихдокументів та фотографії. До того ж, повідомтеїмтелефонніномерисвогороботодавця, своїхдрузів за кордоном, консульства (посольства) України та місцяпотенційногопроживання.

9.      Якщо за кордоном Ви потрапили у важкуситуацію, зверніться по допомогудо

посольства або консульства України в країніперебуванняабозателефонуйте до Міністерствазакордонних справ України.

 

Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Переглядів: 802 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024