Четвер
28.03.2024
16:49
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Вересень » 30 » «Курси в колі однодумців»
16:35
«Курси в колі однодумців»

На  минулій неділі в  приміщенні райдержадміністрації відбулися курси підвищення   кваліфікації прийомних батьків, батьків-вихователів Романівського  та  Чуднівського  районів.

Заступник голови  райдержадміністрації А.А. Мілінчук  у своєму вступному слові зазначила, що в рамках забезпечення  виконання  соціальних  ініціатив  Президента  України  в  частині  «Родинного  благополуччя  та сімейного  затишку  дітям  сиротам та дітям,  позбавленим  батьківського  піклування»  в  районі  проводиться  відповідна  робота. Так,  в  регіоні функціонує 12 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дані сім’ї охоплені соціальним супроводженням. У  ІІІ кварталі 2013 року створену прийомну сім’ю, яка проживає в Романові. Службами та відділами райдержадміністрації проводиться відповідна робота щодо поширення сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою підвищення виховного потенціалу навчання прийомних батьків, батьків-вихователів відповідно до законодавства проводиться один раз на два роки. Подякувала учасникам навчання за вагомий внесок в реалізацію державної політики щодо соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про нормативно-правові  засади  державної політики щодо соціального захисту дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, про пріоритетні напрямки роботи щодо сімейного оточення даної категорії дітей  озвучила директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Г.М. Левкович.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Бойко Н.Є. та головний спеціаліст управління пенсійного фонду України  Годована В.С. детально проаналізували пенсійне, матеріальне та грошове забезпечення,  яке надається державою на утримання дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

            Блок  питань, що стосується здоров’я дітей, їх фізичного розвитку, організації надання медичної допомоги, статеве виховання підлітків висвітлили лікарі центральної районної лікарні Галяс С.О. та Ткачук Г.О.

Про адміністративну та кримінальну відповідальність батьків або осіб, які їх заміняють за неналежне виконання батьківських обов’язків ознайомили учасників заходу працівники ГКМСД РВУМВС України в Житомирській області Іщук В.А. та Талько Б.П.

На окремі аспекти, що стосуються діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, роблячи витяги із діючої нормативно-правової бази, звернула увагу головний спеціаліст районного управління юстиції Кірічук О.В.

Виступи з елементами тренінгу «Толерантне спілкування» та про індивідуальні та психологічні особливості дітей різних вікових категорій:

-         темперамент дитини;

-         вікові кризові періоди;

-         мотивація навчальної діяльності,  а також практичне заняття на теми

«Стратегії поведінки при вирішенні конфліктних ситуацій у сім’ї» провели Воробйова А.В. – методист відділу освіти райдержадміністрації та Оржеховська Н.Л. – практичний психолог Романівського ліцею.

Батюх М.З.  - завідувач  сектору опіки, піклування та усиновлення служби у

справах дітей райдержадміністрації акцентувала увагу на співпрацю між службами та відділами райдержадміністрації як умову успішного функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу.

Актуальне питання оздоровлення та відпочинку дітей проаналізувала начальник

відділу у справах сім’ї,  молоді та спорту райдержадміністрації Ковальчук Л.Й. звернувши увагу на необхідність стовідсоткового оздоровлення діток, особливо найуразливіших категорій. 

         Протягом трьох днів з батьками працювали працівники обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які провели ряд тренінгових занять під час яких батьки навчаючись у групах обговорювали запропоновані ситуації, ознайомились  із особливостями поведінки дітей, які ускладнюють процес спілкування та взаємодії з ними, вплив несприятливих умов на поведінку дитини, причини психічної травматизації дітей як наслідок впливу несприятливих умов соціалізації, попередження емоційного вигорання у прийомних батьків, батьків-батьків-вихователів.

         Під час занять відбувся обмін досвідом щодо вирішення проблемних питань з особливою категорією дітей, відзначення сімейних свят та передачі родинних традицій, організації змістовного відпочинку в колі сім’ї. Так,  спілкуючись саме серед своїх однодумців, батьки мали можливість винести на обговорення наболіле над вирішенням якого розмірковували  не одну ніч.

         Ділились батьки і своїм досвідом створення сімейного затишку, адже прийняти дитину в сім’ю, замінить їй матір та батька – це величезна відповідальність.

        

Щастя Вам, дорогі батьки!  

 

 

Переглядів: 425 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024