Четвер
25.04.2024
19:31
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Червень » 6 » БУДИНОК МРІЇ ТА НАДІЇ. 3 червня особі з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування вручено ключі від будинку
08:34
БУДИНОК МРІЇ ТА НАДІЇ. 3 червня особі з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування вручено ключі від будинку

Дитячі долі непередбачувані, а особливо коли батьки зловживають спиртним, не приділяють уваги вихованню, утриманню дітей. Так ось і трапилось з дітками із однієї родини, яка  у свій час проживала в смт. Романів. Для підтримки сім’ї було надано будинок    (в той час він належав місцевому колгоспу) забезпечено робочим  місцем. Однак, жінка маючи трьох неповнолітніх діток, двоє з яких близнята шестимісячного віку, вела не здоровий спосіб життя і будучи в стані алкогольного сп’яніння, не по зову материнського почуття, відреагувала на плач дитинки, яка можливо хотіла їсти, нанесла її важкі тілесні ушкодження. Звичайно на такі дії не могли не відреагувати місцева влада відповідні служби, правоохоронні органи. І ось лава підсудних, суворий вирок суду -  жінці, громадянці, (матір’ю її назвати не можна), позбавити волі, батьківських прав. Та і батька в цих діток на той час не було.Розшукові справи про його місце перебування не дали результатів. Його було визнано безвісті відсутнім.

            І не маючи і не відчувши належного родинного тепла, затишку, батьківської турботи і любові залишилися діти без такого необхідного кожному - сім’ї. Далі будинок малютки, Денишівський дитячий будинок інші державні заклади.

            Після закінчення Житомирського професійного ліцею сфери послуг Оленку, яка уже стала повнолітньою, згідно направлення Романівської районної державної адміністрації було влаштовано до комунального закладу «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» який надає можливість тимчасового проживання.

            З метою сприяння у вирішенні проблемних питань дану особу було взято під соціальний супровід районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про проблемні питання, найбільшою з яких була проблема житла, було порушено на апаратній нараді при голові районної державної адміністрації.

Кожний присутній  перейнявся складною долею даних дітей-сиріт. Особливо – очільник району, який сказав, що не зважаючи на фінансові трудності будемо спільними зусиллями вирішувати дану проблему. Районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надав доручення здійснювати моніторинг житлових будинків, які продаються на території району, здійснити їх обстеження.

            Пріоритетним було визначено будинок розташований в с. Врублівка, який знаходиться в задовільному стані, газифікований, є колодязь, будівлі для ведення підсобного домашнього господарства, земельна ділянка, в будинку залишилися предмети першої необхідності.

При визначенні житла враховувалось, що на території села функціонує Врублівськийліцей, дитячий садок, ФАП, будинок культури, заклади торгівлі, СТОВ «Зоря», ТОВ «Єлисейські поля» та ін..

20 травня 2013 року організовано виїзд робочої групи за місцем розташування даного будинку, з залученням окремих керівників району та осіб, які можуть надати спонсорську допомогу для придбання будинку та облаштування прибудинкової території.

             Учасниками виїзду була підтримана пропозиція щодо придбання будинку за рахунок благодійних коштів.

            23 та 29 травня 2013 року районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  організовано молодіжну толоку по проведенню поточного ремонту в будинку, прибирання  та облаштування прибудинкової території. В заході взяла участь іОлена.

З особливою турботою з відчуттям власного, вона  перетирала посуд, прасувала вишиті рушники. Гуртом посадили картоплю, висадили помідори. Працювали дружно з гарним настроєм, позитивною енергетикою щоб в подальшому в домі панував щастя та добробут.

Продовжуючи виконання плану соціального супроводу, було вжито заходи щодо пошуку рідних, близьких людей із сімейного оточення. Проведена робота дала позитивні результати, так було налагоджено зв’язок з хрещеною Олени, яка в складні часи для дитини, піклувалася про неї. Однак, в зв’язку з влаштуванням сироти в державні заклади та складні сімейні обставини Марії Євгенівни, робота в далекій Італії, зв’язок перервався. З часом вона розшукувала похресницю однак, так як прямого родинного зв’язку не було, інформацію про фактичне місце перебування дитини адміністрації закладів відмовляли надати. При телефонній розмові Марія Євгенівна щиро сказала: «Я стояла перед Хрестом і дала слово перед Богом, що є другою матір’ю і в разі відсутності батьків обов’язки візьму на себе. Я рада, що знайшла цю дитину адже всі ці роки я думала про неї, пам’ятала, що вона в мене є».

Передача будинку в користування Олени  передбачалося в робочій обстановці.  Однак, на дане міроприємство завітало багато гостей, представників засобів масової інформації,в тому числі обласних,  посадових осіб. Це іспонсори та їх представники: ТОВ «ВІВАД – 06» (Ходак І.Є.), ТОВ «Єлисейські поля» (Хавронюк В.В.), СТОВ «Зоря» (Гижа А.М.), Полонне Агро (Огойко М.Г.), працівники обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Піка Т.М., Гуменна Л.М.), директор комунального закладу «Обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт ат дітей, позбавлених батьківського піклування (Куликівська О.П.), які привітали Олену квітами та солодкими подарунками.

Депутат обласної ради, головний лікар ЦРЛ Сич Н.О. також надала допомогу в придбані житла та побажання Олені в першу чергу – міцного здоров’я, щастя, сімейного затишку, здійснення всіх задумів, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Левкович Г.М.), начальник служби у справах дітей райдержадміністрації (Данилевич В.І.) бажали, щоб в будинку завжди лунав дзвінкий дитячий сміх, а складні життєві обставини залишилися позаду. Сільський голова Врублівської сільської ради (Кадлубовський А.А.) приймаючи до своєї громади нову жительку подарував чайний набір щоб в сім’ї було тепло і затишно, достаток і благополуччя. Запевнив, що з відповідними службами буде всіляко підтримувати її.

 Власниця будинку передала ключ від оселі і першим його відвідувачем стало кошеня з чарівним бантом.

З образами «Святої Божої Матері», «Ісуса Христа» та хлібом до хати завітала хрещена- мати  Савчук Марія Євгенівна. В подарунок надала газову плиту та благословила похресницю та щасливе життя, достаток, благополуччя і в подальшому пообіцяла підтримувати майбутню молоді маму.

Святково прибране подвір’я надало заходу яскравості не зважаючи, що цілий день падав дощ. На душі у кожного присутнього, а особливо голови райдержадміністрації Чорноморця О.П. було тепло і приємно, адже гуртом зробили таку добру справу. І перший кусочок святкового торту наданий Оленою Олександру Павловичу був цілком виправданий. Адже саме завдяки йому дитина, позбавлена батьківського піклування отримала будинок мрії та надії.

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Г.М. Левкович

 

Переглядів: 472 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024