Четвер
25.04.2024
02:23
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2013 » Лютий » 19 » Аналітична записка про діяльність служби соціального супроводу неповнолітніх та молоді, які відбувають покарання не пов’язанні з позбавлен
15:49
Аналітична записка про діяльність служби соціального супроводу неповнолітніх та молоді, які відбувають покарання не пов’язанні з позбавлен

При районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді діє служба соціального супроводу неповнолітніх та молоді, які відбувають покарання не пов’язане з позбавленням волі або повернулись з місць позбавлення волі.

Служба працює згідно  Положення про службу соціального супроводу неповнолітніх та молоді, які повернулися з місць позбавлення волі або відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі Романівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді затвердженого наказом директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 29.12.2010 року № 140 над реалізацією державних, національних, регіональних та місцевих програм:

-       Розпорядження голови районної державної адміністрації від 30.12.2010 № 401 «Про схвалення районної Програми щодо виконання заходів Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на 2011-2016 роки»;

-       Розпорядження голови районної державної адміністрації від 14.06.2010 № 153 «Про районну програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на  2010-2013 роки»;

-       Розпорядження голови районної державної адміністрації від 27.12.2010 № 394 «Про районну Програму духовного та національного відродження дітей та учнівської молоді Романівщини на 2011-2015 роки»;

-       Розпорядження голови районної державної адміністрації від 10.02.2010 №23 «Про районну програму відпочинку та оздоровлення дітей на 2010-2014 роки»;

-       Розпорядження голови районної державної адміністрації від 04.05.20101 №171 «Про схвалення Комплексної програми профілактики злочинності у Романівському районі на 2011-2015 роки».

Отримувачами послуг протягом січня-вересня 2012 рокубули 73 особи, яківідбуваютьпокарання не пов’язані з позбавленнямволі, їм надано 1801 соціальну послугу, а саме:

- соціально-педагогічних – 764;

- соціально-медичних – 168;

- соціально-економічних – 133;

- юридичних – 173;

- інформаційних – 384;

- психологічних – 179.

В результаті проведеної роботи:

-          налагоджено соціальні зв’язки – 62 особам та 11 дітям, які відбувають покарання не пов’язане з позбавленням волі;

-          зменшено асоціальну поведінку - 62 молодим особам та 11 неповнолітнім, які відбувають покарання не пов’язане з позбавленням волі;

-          навчено навичкам безпечного способу життя щодо інфікування ВІЛ - 62 молодим особам та 11 неповнолітнім, які відбувають покарання не пов’язане з позбавленням волі;

Роботою філій районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді охоплено 16 осіб та 11 дітей, які відбувають покарання не пов’язане з позбавленням волі яким надано 76/174 соціальні послуги, налагоджено соціальні зв’язки, зменшено асоціальну поведінку та ін..

До районного центру звернулось 9 молодих  осіб звільнених з місць позбавлення волі 5 з яких перебували під соціальним супроводом, їм надано 240 соціальних послуг. Вході супроводу надано 211 індивідуальних послуг (соціально-педагогічних – 93, соціально-медичних – 11, соціально-економічних –9, юридичних –15, інформаційних – 20, психологічних – 62).

В результаті проведеної роботи з даною категорією осіб:

-          налагоджено соціальні зв’язки – 9 особам;

-          зменшено асоціальну поведінку - 9  особам,;

-          надано допомогу в оформлені документів на отримання паспорта – 1 особі;

-           сприяння в працевлаштуванні - 5 особам;

-           сприяння в отриманні державних соціальних допомог - 3 особам.

            Районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться робота на виконання Порядку взаємодії кримінально-виконавчої інспекції і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо забезпечення соціального супроводу і контролю за поведінкою дітей, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, звільнені від відбування покарання з випробуванням та умовно-достроково.

Для координації дій по організації профілактичних заходів з підлітками, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі щоквартально проводяться спільні наради працівників центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та кримінально-виконавчої інспекції у Романівському районі. В 2012 році спільно проведено 4 наради.

Протягом звітного періоду в рамках діяльності Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи здійснено 113 виїздів у села та селища району  в ході яких проведено  відповідні заходи: лекційно-тренінгові заняття, анкетування,   бесіди, консультації на теми: «Правопорушення та злочинність», «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх», «Молодь та її поведінка», «Профілактика негативних явищ», «Дозвілля молоді у вечірній час», «Права дитини – права людини», «Юридична відповідальність за вчинення насильства в сім’ї», «Дитинство без насильства», «Підліток і закон», «Наркотик – крок до злочину», «Наркоманія – загроза для життя», «Наслідки вживання психотропних речовин», «З’ясуй правду про наркотики», «Застережи себе сам. Профілактика ВІЛ/СНІДу, наркоманії», «ВІЛ/СНІД: міф чи факт?», «Ми – за здоровий спосіб життя», «Що необхідно знати про туберкульоз», «Що таке СНІД?», «Ведення здорового способу життя», та ін. Даними формами роботи проведено 202 заходи, охоплено 885 осіб.Фахівцями із соціальної роботи Романівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено 130 заходів, охоплено 1703 особи.

З метою попередження правопорушень,  злочинності, алкоголізму, наркотизації, тютюнопаління  серед  дітей та  молоді,  привернення   широких кіл  громадськості  до  проблем  поширення  вживання  алкогольних, наркотичних  речовин,  районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  двічі на рік (квітень, листопад місяць) бере  участь  в  обласній   акції  "Ехо”. В  рамках  акції  використано  такі  форми  роботи   як  бесіди, диспути,  "круглі столи”, тренінгові  заняття, конкурси,  вікторини. Протягом 2012 року проведено 65 заходів.

Спеціалістами центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді прийнято  участь у 26 рейдах «Дозвілля молоді у вечірній час» та у 26 рейдах «Діти вулиці» мета яких виявлення неповнолітніх схильних до правопорушень, проведення з ними роз’яснювально-профілактичної роботи щодо недопущення скоєння протиправних діянь  юридичної відповідальності за них.

В рамках Всеукраїнської акції «Моя відповідальність» виготовлено та розповсюджено інформаційні написи «Я не продаю неповнолітнім алкогольні та тютюнові вироби» в торгівельних закладах, які здійснюють реалізацію алкогольних та тютюнових виробів. З власниками, реалізаторами таких закладів проведено роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів неповнолітнім.

У 2012 році проведено профілактичну роботу з 242 дітьми з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, 20 дітьми, які перебували на обліку в групі кримінальної міліції у справах дітей Романівського РВУМВС України в Житомирській області та 14 дітьми, які перебувають на внутрішньо шкільному обліку. 

Здійснюється соціально-рекламна діяльність спрямована на попередження негативних проявів в молодіжному середовищі формування здорового способу життя, профілактики ВІЛ-інфекції, СНІДу, інших соціально-небезпечних хвороб, попередження сімейного неблагополуччя, насильства в сім’ї та жорстокого поводження над дітьми, формування свідомого батьківства та ін.

З даної тематики поширено 14 видів буклетів, листівок, пам’яток, плакатів виготовлених районним та наданих обласним центрами  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, партнерськими організаціями.  В засобах масової інформації висвітлено 21матеріал спрямований на профілактику правопорушень, злочинності серед неповнолітніх та молоді, попередження негативних явищ.

 Під час оздоровчої кампанії здійснено виїзди та проведено відповідні профілактичні заходи в пришкільних таборах Миропільської гімназії, Романівської ЗОШ, Годиської ЗОШ, Биківської ЗОШ, Гордіївської ЗОШ,  Камінської ЗОШ, Врублівської ЗОШ,  Колодяженської ЗОШ, Старочуднівськогутянської, Булдичівської, Миропільської ЗОШ, а саме: інформаційно-просвітницькі, попереджувально-профілактичні заходи щодо запобігання негативним явищам у дитячому та підлітковому середовищі, формування безпечної поведінки, цінностей здорового способу життя, роз’яснення прав дитини та ін. Всього охоплено 820дітей.

Переглядів: 471 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024