П`ятниця
29.03.2024
11:29
Ви увійшли як Гість
Група "Гості"
RSS
 
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ'Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Головна РеєстраціяВхід
»
РОМАНІВСЬКИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2011 » Травень » 30 » 15 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день сім'ї
12:05
15 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день сім'ї
    Сім'я – це запорука того, що людина не буде самотня, не залишиться наодинці з труднощами. На життєвому шляху кожної людини зустрічаються різні люди, але хто б їй не зустрівся, в яких би краях вона не була, їй завжди буде тепло і радісно на душі від того, що десь у рідній стороні у неї є сім'я. Сім'я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Сучасні українські сім’ї дуже різні. Вже тільки перелік їхніх назв – «багатодітна», «повна», «неповна», «прийомна, "молода", або "малозабезпечена", — яскраве тому підтвердження. Проте більшість з них потребують сьогодні захисту і підтримки. 
   15 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день сім'ї. Це свято було встановлене в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН для того, щоб об'єднати родини всього світу, які підтримують ідеї демократії і привернути увагу громадськості до численних проблем сім'ї.
    Слово "родина" походить від кореня "род", "рід", що говорить саме за себе. "Сім'я" має відношення до семені та продовження роду, тобто народження і виховання дітей, яке традиційно вважається основним призначенням створення сім'ї. Сім'я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Тому союз сім'ї і держави - необхідна застава процвітання і добробуту його громадян. Благополуччя сім'ї завжди залишатиметься мірилом розвитку і прогресу країни. Сучасні українські сім’ї дуже різні. Вже тільки перелік їхніх назв - "благополучна", "проблемна", "молода", "неповна", "багатодітна", "заможна", або "малозабезпечена", — яскраве тому підтвердження. сім’ї різні, проте більшість з них потребують сьогодні захисту і підтримки з боку держави. У свою чергу, сім’ї несуть відповідальність державного рівня за виховання дітей — нових членів нашого суспільства. Ілюзія можливості відгородитися в сім’ї від суспільства з його болючими проблемами, забезпечити захищений простір приватного життя швидко руйнується в умовах нашого сьогодення. Взаємозалежність і взаємообумовленість суспільних проблем, витоки яких знаходяться у сім’ї, вимагають для їх розв’язання солідарної взаємодії усіх членів суспільства, сім’ї та держави.
    З метою соціальної підтримки та допомоги різним категоріям сімей при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді діє спеціалізоване формування Служба соціальної підтримки сімей. Звернувшись до нас за адресою смт. Романів, вул. 50 р. Жовтня, 316 кабінет, тел. 2- 26 -18, Ви зможете отримати соціально – психологічну консультацію з питань запобігання насилля в сім’ї; виховання дітей у сім’ї, в тому числі прийомних дітей та дітей, позбавлених батьківського піклування; профілактики протиправної поведінки членів сім’ї, алкоголізації, наркотизації, СНІДу; отримати інформацію та консультацію з питань шлюбно – сімейних відносин; роз’яснення прав сім’ї та окремих членів сім’ї; роз’яснення з питань оформлення пільг, соціальних допомог, які надаються окремим категоріям сімей;одержати психологічну підтримку у разі виникнення складної життєвої ситуації, кризового стану.
Переглядів: 443 | Додав: РЦСССДМ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Радимо відвідати

Цікаво знати
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Пошук


Copyright MyCorp © 2024